sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Päärynäpuun istutus

Osta heti, klikkaamalla mainosta!Veljekset Keskisen taimimyymällässä käydessä mukaan jäi heräteostoksena Pepi Päärynäpuu. Päärynä puun kasvuvyöhyke oli I-III, eli ei aivan tänne IV-vyöhykkeelle, mutta ei tässä montaa kymmentä kilometriä ole III vyöhykkeelle, niin ajattelin ottaa riskin ja kokeilla, kuinkahan se menestyisi.
Tuolla taustalla näkyykin viime syyskuussa istutettu omenapuu, mikä lähti oikein mukavasti kasvuun, keväällä siinä oli jo useampi kukkakin. Toivottavasti siitä jo tänäkesänä saa muutaman omenan.
Otin kottikärryt ja lapion, niin 5v puunistutus-apu teki samoin ja tuli istutusavuksi.karryt
Päärynälle suositellaan kaivamaan jopa 80cm syvä kuoppa, mihin laitetaan puutarhaturetta tai multaa. Aivan niin syvälle ei jaksanut kaivaa, mutta kuopalle tuli kokoa halkaisialtaan noin 50cm ja syvyyttä 50cm.kolo

Kuopan pohjalle ja reunoille laitettiin Belindan puutarhaturvetta. Samoin päärynäpuun juuripaakun päälle, niin että päärynäpuu on istutettu vähän edellistä syvempään. Päärynäpuun istuttamisessa varrennuskohta pitää jäädä mullan yläpuolelle. Samoin suositellaan jättämään vähän kummulle, niin syksyllä ja talvella kuoppa ei valu täyteen vettä.valmis
Kasteluun sopiva määrä on istutuksen jälkeen 30l ja sen jälkeen 30l viikon välein, jos ei sateet kastele oikeen reilusti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti