lauantai 2. huhtikuuta 2016

Kasvihuonepohdintoja

Osta heti, klikkaamalla mainosta!
Kasvihuone on Akiro oy maahantuoma ja myymä Strong 18m², 6mm vahvalla kennolevyllä.

Kasvihuoneen aloitus-ajankohtaa pohtiessa kannattaa ottaa huomioon, että sen jälkeen kun kasvit on viety kasvariin, kannattaa lämpötila pitää minimissään 15 asteessa, että kasvien kasvu ei pysähdy täysin. Tomaatit voivat lopettaa kasvunsa yli kahdeksi viikoksi, jos lämpötila laskee noin kymmeneen asteeseen.
Pääsääntöisesti voidaan todeta, että chilien ja tomaattien kanssa ei kannata pitää kiirettä kasvihuoneeseen viemisen kanssa, jos ei ole valmis vähän laittamaan rahaa lämmityskuluihin.
Capsicum annuum lajin chilit eivät ole niin tarkkoja lämpötilan kanssa, kuin Capsicum chinense lajike, mutta tykkäävät nekin lämpimästä.
Capsicum baccatum lajin chilit taas ei ole niin tarkkoja lämpötilan suhteen ja kasvavat vähän viileämmissäkin oloissa.
Capsicum chinense lajin chilit käytännössä lopettavat kasvunsa alle kahdenkymmenen asteen lämpötilassa.
Capsicum pubescens lajin chilit tykkäävät taas kylmemmistä oistä. Niiden alkuperäisellä kasvualueella yölämpötilat on noin 10-14 astetta ja päivälämpötilat noin 25 asteen paikkeilla. Capsicum pubescens lajin chilit eivät välttämättä aloita ollenkaan satoamista tasaisessa lämpötilassa.
Ilman lämmitystä kasvihuoneessa varmana ajankohtana yöpakkasten mentyä pidetään 10.6 päivämäärää. Toki kuukautta ennen on jo niin lämmintä, että kasvihuonetta ei tarvi lämmittää kun vähän vuorokauden kylmimpinä tunteina, eikä lämmitystarvetta ole edes jokayö.
Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että ei kannata kiirehtiä, jos vain sisällä tila riittää, itsellä rupeaa osa chileistä pian olemaan yli metrin korkuisia ja niiden kanssa ei hirveän pitkään voi kasvihuonekauden aloitusta lykätä.
 
Aamulla kello 7.00 juuri auringon-noustua pakkasta oli –4 astetta. Kasvihuoneessa kennolevyt olivat vielä aikalailla huurussa ulkopuolelta.ulkoa
Yksi tunti auringon-nousun jälkeen lämpötila kasvihuoneen sisällä oli jo 5,5 astetta pulussan puolella.1h
Kaksi tuntia auringon-nousun jälkeen lämpötila olikin jo yli kymmenessä asteessa. Päivällä lämpötila oli auringon paistaessa noin 25-27 astetta, oven ollessa välillä kiinni ja välilä auki, koska ovesta kuljettiin jatkuvasti.2h
Tänään saatiin etelänpuoleisen päätyyn levyt kunnolla kiinni, tuuletusluukku kasattua ja toisen puolen ovi kasattua. Kaikenlaisia kiinnitysten parantamista ym aikaavievää pikkunäpertelyä. Piti vähän siivotakkin, kun ei tahtonut olla enää jalansijaa lattialla.sisalta
Yhteistyössä Akiro oy Akiro oy:n kasvihuonekaupan löydät klikkaamalla tästä.

2 kommenttia:

 1. Jeps, mielnkiintoisia aikoja. Täällä viikko takana ja eilen meni lämppäri ekaa kertaa päälle. Laiskahko kaminanlämmitys ja -5.5 pakkanen laski lämmöt 5.5 asteeseen jossa on 2000w sähkölämppörin käynnistys. Oven puoleisessä päädyssä oli vain 4.3. Kasvit eivät olleet moksiskaan ja viime kausista saadulla kokemuksella ei niitten pitöisikään olla. Tosin kun käydään alhaalla, vaikuttaa se väistämättä kasvuun. Päivällä päästiinkin sitten jo 37 lömpöihin ja ovi ja ikkuna oli auki nelisen tuntia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testasin 1000w lämmittimellä.
   aloitus 2,2c
   tunti päällä 6c
   kaksituntia päällä 12...

   Poista