lauantai 9. huhtikuuta 2016

Kasvihuonekauden aloitus

Osta heti, klikkaamalla mainosta!Kasvihuoneeseen vietiin tämänviikon torstaina ensimmiset chilit. Tähän mennessä kasvihuoneeseen on viety vasta Capsicum pubescens lajin chilejä.
Capsicum pubescens lajin chilit tykkäävät viileämmistä yölämpötiloista. Kasvihuoneen minimilämpö on asetettu nyt +5 asteeseen. Taidan kuitenkin tänään nostaa minimilämmön +10 asteeseen. Jos lämmittimien kanssa tulee jotakin ongelmia, niin lämpö ei pääse niin nopeasti menemään miinuksen puolelle.pubet

Vielä pitäisi purkittaa isompiin astiohin reilu kymmenen Capsicum pubescens lajin kasvia ja viedä ne kasvihuoneeseen. Seuraavaksi sitten purkitetaan isompiin purkkeihin Capsicum baccatum lajin chilit. Capsicum baccatum lajike ei myöskään säikähdä kylmää ihan pienestä.
Nämäkin chilit lannoitetaan Chili Plus lannoitteilla. Chili Plus lannoitteet löydät Chilinkasvattajat.com verkkokaupasta.
Viimekeväänä kasvihuonekausi aloitettiin 6.5, nyt kasvihuonekausi aloitettiin melkein kuukauden ennemmin. Chilitkin ovat suurmpia, kuin viimevuonna kun kasvihuonekausi aloitettiin. Sato-odotukset ovat suuret tälle kesälle. Toivottavasti tomaateista ja kurkuista päästään myös nauttimaan jo kesäkuun aikana.
Kasvihuoneen vieressä oleva vanhoista tiilistä viimekesänä muuraamani grilli aina välillä houkuttelee makkaranpaistoon. Kyllä se maku on vaan niin paljon parempi kaasugrilliin verrattuna.notski

3 kommenttia:

 1. Tosi jännää seurata chilienne kasvua, itselläni kasvaa kaksi pikkuista chilitaimea (kai 'Hungarian Hot Wax' ..?) omissa saviruukuissaan, enkä siis ole niiden kasvatuksen asiantuntija ollenkaan. Täältä saankin varmasti hyviä vinkkejä ;)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps ja kysymyksiäkin saa heittää...
   http://www.chiliwiki.fi/index.php?title=Hungarian_Hot_Wax
   Capsicum annuum lajin chilit tykkää myös lämpimästä... Kohtalaisen helppohoitoisia.

   Poista
  2. Jes, kiitos linkistä ja vinkistä!

   Poista