tiistai 12. syyskuuta 2017

Kasvihuoneen raivausta

Osta heti, klikkaamalla mainosta!



Kasvihuoneessa alkoi olemaan aika vähän karsia kasvustoa. Kasvihuoneessa oli sellainen viidakko, että sekaan ei tahtonut sopia ollenkaan. Kurkut näyttivät jo siltä, että ne oli aika hävittää tältä kaudelta. Samoin puolet tomaateista poistettiin ja sato kerättiin talteen.
Nyt kasvihuoneessa sopii jo kulkemaan, kun ennen karsintaa pelkkä kulkeminenkin oli erittäin hankalaa. Chilit jäivät vielä kasvihuoneeseen kypsyttelemään satoa, samoin jokunen tomaatti on vielä vesiviljelyssä kasvihuoneessa.
Tämän kauden vesiviljely on sujunut todella hyvin ja se tulee jatkumaan ensikaudella vielä suuremmassa mittakaavassa. Ensikaudelle ollaan paljon viisaampia vesiviljelyn kanssa ja vältetään monta virhettä, mitkä tällä kaudella tehtiin. Suurin virhe oli siirtää taimia multakasvatuksesta vesiviljelyyn. Ensikaudella kaikki vesiviljelyyn tulevat chilit kasvavat alusta saakka vesiviljelyssä, niin ne on helppo siirtää kasvihuoneeseen keväällä, kun niiden aika on.

Vesiviljelyssä ei ole koko kauden aikana vaihdettu vesiä, ainoastaan vettä on lisätty tarpeen mukaan. Ravinnelios säiliössä on molemmissa vanha sukka, mikä on täynnä hydrosoraa. Säiliöön pääsee muodostumaan bakteerikanta, mikä pitää PH-arvon paikallaan, PH on pysynyt aika tarkasti 7.0 pinnassa, ilman säätöä. Lisää biopoonisesta vesiviljelystä, klikkaamalla tästä.
Sato

Kasvihuoneen kosteusprosenttikin putosi todella paljon harvennuksen jälkeen, mikä on todella hyvä asia, näin kosteilla ilmoilla.

Osa tomaateista on vielä vähän vihertäviä, mutta ne kyllä kypsyvät pöydälläkin. Chiliä ei poimittu ollenkaan, muutama chilin oksa katkesi raivatessa ja niistä kerättiin chilit talteen. Jalapenot maistuvat kyllä vihreänäkin.Sato 2


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti