perjantai 11. maaliskuuta 2016

Kasvihuoneen käyttönotosta

Osta heti, klikkaamalla mainosta!Olen miettinyt, että mikä olisi itselle se oikea aika ottaa kasvihuone käyttöön tänä vuonna. Viimekesänä se oli 6 päivä toukokuuta. Nyt olen vähän suunitellut, että jos se olisi huhtikuun 1 päivä, eli kolmen viikon päästä.
Viimevuonna kasvihuone oli vaan kiireellä kasattu muovikasvari, missä lämmityskulut olivat ihan omaa luokkaansa. Ohut muovi ei juurikaan lämpöä pidä sisällään.
Uusi kasvihuone on 6mm kennolevyillä ja lämmön siirtyminen ulos on paljon vähäisempää, kun  tuollaisella ohuella muovilla, niin kasvukauttakin voisi jonkunverran aikaistaa, eikä lämmityskulut kuitenkaan olisi niin mahdottomia.
Kasvihuone ei aivan vielä ole edes valmiina, mutta tässä on kolme viikkoa aikaa, eikä kokoamiseen mene enää paljonkaan aikaa.
Kuva on Akiro oy:n sivuilta kopioitu, kuvassa on täysin samanlainen kasvihuone, kun minullekkin tulee. Kuvaa klikkaamalla pääset Akiro oy:n kasvihuonekauppaan.akiro
Onkos sinulla kokemuksia kennolevy kasvihuoneen lämmittämisestä ja minkälaisia lämmityskuluja on ollut aikaisempina vuosina?
Kerro ihmeessä kommentilla, jos kokemuksia löytyy.
Samoin olisi kiva kuulla, mihin aikaan sinä meinaat ottaa kasvihuoneen käyttöön.
Yhteistyössä Akiro oy Akiro oy:n kasvihuonekaupan löydät klikkaamalla tästä.

4 kommenttia:

 1. Odotan mielenkiinnolla kasvihuonekauden alkua siellä. Oma kasvari on pattinkirunkoinen muovitettu. Ulkokuori ammattimuovia (sikälimikäli edes tänäpäivänä voidaan edes puhua ammattimuovista jonka laatu on tullut ropisten alas vanhasta). Ja sisimmäinen kasvihuonemuovia. Ilmaväli on tollaset 10cm ja harjalla paikoitellen enemmänkin. Lämmitys Porinmatilla ja viimeinen pesällinen sisään 23:00, jolloin lämpö on siinä 20-23C välissä. Aamulla ensimmäinen pesällinen siinä 5-5:30 tienoilla ja ulkoseinällä lämpö siinä 7-10C paikkeilla. Ja tämä siinä 0-2C ulkolämpötilassa ilman suurempia tuulia. Sähkölämppärit varuilta viritettynä ettei pääsee laskemaan liian alas. Kulutusta on. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika nopsaan jähtyy, eiks sulla ollut tuossa vielä jonkin verran tiiliä varaamassa lisää lämpöä...

   Poista
  2. Juu on siinä piipun ympärillä tiiliä. Tosin piippu ei lämpeä niin hirveästi ja tiilet on ihan kosketeltavissa vaikka lämpö olis ollut pitempäänkin päällä. Muovikalvot on pikkasen heikkoja eristeitä, joten kyllä se jäähtyy. Itse kamina on jotain yli 70°C vielä yön jäljiltä ja siihen kyllä näpit palaa.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista