perjantai 31. maaliskuuta 2017

Kasvihuoneen lämmityskuluista

Osta heti, klikkaamalla mainosta!




Kasvihuoneen lämmityskuluista on tullut paljon lisäkyselyitä, nyt kun kasvihuonekausi alkoi todella aikaisin tänävuonna. Nyt kasvihuone on ollut lämpimänä noin kuusiviikkoa ja lämmityskulut on tulleet aika hyvin selville.
Kasvihuone on 18m2 kaarikasvihuone 6mm kennolevyllä. Kasvihuoneen minimilämpötilaksi on asetettu 20 astetta. Lämitykseen kuluu keskimäärin vuorokaudessa noin 5-7l polttoöljyä. Eli vuorokauden hinnaksi muodostuu noin 5-7€, joku sanoo, että hullua hommaa laittaa tuollainen määrä rahaa kasvihuoneen lämmittämiseen, mutta voisi sen rahan huonomminkin käyttää.
Lopetin tupakanpolton 4 viikkoa sitten ja siihen meni sama määrä rahaa, tai jopa enemmänkin, kuin kasvihuoneen lämmittämiseen ja se se vasta rahan polttamista olikin ja erittäin epäterveellistä. Jos nyt tuo tupakoimattomuus jatkuisi loppuelämän, eikä enää ikinä toivottavasti siihen ratkea.
Kasvari


 Kauden aloitus ei ollut paras mahdollinen, vesiviljelyyn tulevat kasvit olisi pitänyt alusta asti pitää vesiviljelyssä, eikä ensin kasvattaa multakasvatuksessa. Silloin kun chilit kylvettiin, ei vielä ollut täyttä varmuutta siitä, tuleeko chilit vesi vai multakasvatukseen. Chilien juuret eivät olleet keriinnyt kasvamaan niin pitkiksi, että ne olisivat kunnolla päässeet ottamaan ravinteita putkiNTF:n pohjalta, mutta nyt jo juuret alkavat olemaan hyvällä mallilla ja kasvu pääsee kunnolla käyntiin. Vesiviljelyssä kasvuvauhti on todella hurjaa, kun se pääsee kunnolla alkuun ja juuret pääsevät kunnolla ottamaan ravinteita.

Ravinnelioksen vahvuus on tällä hetkellä 1.0 EC, mikä näyttää olevan aika optimaalinen vahvuus tämän kokoisille chileille. Chilin lehdet ovat vähän kupin muodossa ylöspäin, mikä on merkki vahvasta lannoituksesta, mutta se ei vielä ole liian vahvaa, koska lehdet eivät rullaudu tuon pahemmin. Lannoitteena Chili Plus lannoitteet.
Kasvari 2

tiistai 21. maaliskuuta 2017

Auringossa on voimaa

Osta heti, klikkaamalla mainosta!




Auringossa tuntuisi olevan tehoa reilusti enemmän kun muina vuosina, tai ainakin siltä tuntuu. Muina vuosina tomaatteja ja chilejä ei ole tarvinnut kasvihuoneeseen siirtäessä suojata mitenkään auringolta, koska kasvihuonekausi on aloitettu niin aikasin, että kasvit ovat ehtineet tottumaan päivittäin lisääntyväään aurinkonvaloon, eikä polttoviotuksia ole päässyt tulemaan. Saattaa myös olla, etta aurinkoisia pilvettömiä päiviä sattui muutama peräkkäin, heti kasvihuoneeseen siirron jälkeen.
Auringonvalon polttavalta vaikutukselta voi suojautua totuttelemalla auringonvaloon vähän kerrallaan, tai sitten asettelemalla hallaharsoa varjostamaan muutamaksi päiväksi.
Hitaasti totuttelemalla hyvä aika on tuplata joka päivä auringonvalossa olo.
1 päivä 15min
2 päivä 30min
3 päivä 1h
4 päivä 2h
5 päivä 4h
6 päivä pitäisi jo kasvien olla tottunut auringon uv säteilyyn, niin, että lehdet eivät enää pala.


Kaikki chilinsiemenet 2,5€ / lajike, kikkaa tästä!

Tomaateista muutamalla vanhemmat lehdet karähtivät auringossa, kuten allaolevasta kuvasta näkee, samoin muutama chili käräytti muutaman lehden. Mitän pysyvää vahinkoa näistä ei yleensä tule, nuo tomaatin uudet lehdet ovat jo tottuneet auringonvaloon, ja ne kestävät vaikka minkälaista paahdetta. Nuo alemmat lehdet olisi pian poistettu jokatapauksessa.
Kasvari


Muuten kasvihuoneessa näyttää kaikki olevan mallillaan, toisessa putkiNTF:ssä on 15 kpl chiliä kasvamassa, toisessa on vasta muutama tomaatintaimi, koska osa chilintaimista piti vielä siirtää takaisin ämpärihydroon, koska juuret eivät olleet tarpeeksi pitkiä, ylettyäkseen putkenpohjalla virtaavaan ravinneliokseen.
Kasvari 2

sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Kasvihuoneessa sato kypsyy

Osta heti, klikkaamalla mainosta!



Tänään pienet chilintaimet siirrettiin vesiviljelyyn, nyt juuret olivat jo niin pitkät, että ne ylettyvät putkintf pohjalle.
Kasvari

Chilintaimet nätissä rivissä, pahoin pelkään, että loppukesästä on läpitunkematon viidakko vastassa.
Kasvari 4
Suihkulähdepumppu oli liian kovaääninen kasvihuoneeseen, joten pumput menivät vaihtoon, tilalle tuli 1000l/h akvaariopumppu. Lannoitteena Chili Plus kasvu ja sato
Kasvari 5

Kasvihuoneessa oli tänäänkin päivällä puolipilvisellä ilmalla 20 astetta lämmintä, eikä lämmitystä tarvita ollenkaan päiväsaikaan.
Kasvari 6

Kasvihuoneessa ensimmäiset chilit kypsyttelevät satoa, kuvassa 7 Pod Douglah.
Kasvari 3

Kaikki chilinsiemenet 2,5€/lajike chilinkasvattajat.com verkkokaupassa!


Kasvihuoneessa ensimmäiset chilit kypsyttelevät satoa, kuvassa Trinidad moruga scorpion
Kasvari 2