maanantai 30. tammikuuta 2017

Pistokkaiden ottaminen chilistä

Osta heti, klikkaamalla mainosta!



Pistokkaiden ottaminen chilistä on aika yksinkertaista. Chilin pistokkaiden ottamiseen on monta eri tyyliä, yksinkertaisin tyyli on katkaista latva chilistä ja laittaa se vesilasiin, niin kauvaksi aikaa, että varteen on tullut 1-2cm juuret, jonka jäkeen se istutetaan multaan.
Toiset pistävät pistokkaan suoraan multaan. Suoraan multaan siirrettäessä mullan pitää ensimmäisen 1-2 viikkoa pitää todella märkänä, niin pistokas ei pääse kuivumaan.

Chilin pistokas kannattaa leikata viistosti terävällä veitsellä, niin että pistokkaalla on mahdollisimman suuri alue ottaa ravinteita ja vettä.
Capsicum chinense lajin chileistä onnistuu pistokkaiden juurruttaminen todella helposti, Capsicum annuum ja Capsicum baccatum taas ovat aika vaikeita juurrutettavia, mutta ei toki mahdottomia, Lehtiä kannattaa karsia reilusti, niin pistokkaan veden haihtuminen vähentyy. Veden haihdutus pitää saada minimiin, koska pistokkaalla ei ole vielä juuria ja ravinteiden saanti on todella vaikeaa, ennen kun juuret ovat kasvaneet. Pistokkaille voidaan antaa lehtilannoituksena vettä tai mietoa ravinneliosta suihkuttamalla suoraan pistokkaan lehdille.

 tällä kertaa laitoin pistokkaille pesuvatiin ilmapumpun ja ilmakiven hapettamaan ravinneliosta. Ravinnelios on EC 0.5 vahvuudella Chili Plus lannoitteita 50/50 suhteella. Itse olen havainnut, että pistokkaat kasvattavat juuret paljon nopeammin, jos vettä hapetetaan ilmakiven ja pumpun avulla.
Vati

Pesuvadin päälle asetettiin 10mm reijillä oleva verkko, minkä päälle on hyvä asettaa pistokkaat kasvattamaan juuria. Ravinnelios saa tässä valoa, joten se tulee kasvamaan reilusti levää, mutta se ei haittaa, koska pistokkaat eivät tässä ole kuin pari viikkoa, kunnes ne siirretään multaan tai vesiviljelyyn.
Taimet

Näillä näkymin kasvihuonekausi alkaa jo helmikuussa, jos ei aivan hirmupakkasia ole tulossa. Helmikuussa kasvihuonekauden aloitus onkin aikaisempia tähän mennessä. Periaatteessa kasvihuonekausi alkaa heti, kun kasvihuoneen vesiviljelyjärjestelmät saadaan valmiiksi.
Huhtikuussa pitäisi jo tomaattia ja chiliä kypsymässä hyvää vauhtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti